Belülről is megújult a görögkatolikus székesegyház miskolci temploma

Megosztás

Vasárnap ünnepélyes Szent Liturgián avatták fel és áldották meg a Miskolc-Belvárosi Nagyboldogasszony Görögkatolikus székesegyház felújított belső terét – számolt be róla a Minap.hu.

A miskolci belvárosban lévő görögkatolikus templom öt évvel ezelőtt új külsőt kapott és környezete is megújult, most pedig a székesegyház belső felújítása valósulhatott meg – írja az MTI.

Január 23-án ünnepi Szent Liturgián csodálhatták meg a hívek a megújult templombelsőt. A rendezvényen részt vett a Magyar Katolikus Püspöki Kar számos tagja Erdő Péter bíboros vezetésével, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is – tudósított az eseményről a Minap.hu.

Miskolc, 2022. január 23. A miskolci görögkatolikus székesegyház megújított templombelsõje a megáldó ünnepi liturgián napján, 2022. január 23-án. A miskolci belvárosban lévõ görögkatolikus templom öt évvel ezelõtt új külsõt kapott és környezete is megújult, most pedig a székesegyház belsõ felújítása valósulhatott meg. MTI/Vajda János

A szertartás a püspökök ünnepi bevonulásával kezdődött, ezt az ikonszentelés követte. Az ikonokat a templom kereszthajójának bal oldalán Orosz Atanáz miskolci püspök, Kocsis Fülöp érsek, a Görögkatolikus Metropólia metropolitája és Szocska Ábel püspök szentelték meg. A szertartáson a főhajóban lévő ikonokat is meghintették szenteltvízzel. Mindezt Szent Liturgia követte, amelyen homíliát Kocsis Fülöp metropolita mondott, a liturgiát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ünnepi köszöntője zárta.

Forrás: Minap.hu, Fotó: MTI/Vajda János

Kapcsolódó cikkek